Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΡΟΥΧΑ ΜΕ ΤΟ ΚΙΛΟ !



Η εναλλακτική προσπάθεια μιας Ελληνολλανδής για οικονομικό ντύσιμο σε περίοδο κρίσης 
ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΕΝΕΖΛΥ
Μπορεί η πρώτη αντίδραση στο άκουσμα της φράσης «Ρούχα με το κιλό» να προκαλεί απορία και μια γενικότερη περιέργεια για το τι μπορεί να σημαίνει η συγκεκριμένη φράση, όμως είναι ακριβώς αυτό που φαίνεται..  Και το μόνο που χρειάζεται  είναι ελάχιστα χρήματα μια ζυγαριά και χρόνος για να περιηγηθεί ο πελάτης στο μαγαζί προκειμένου να κάνει τις αγορές του.
Τη στιγμή λοιπόν που η οικονομική κρίση στη χώρα έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα και οι επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη, την ίδια στιγμή «γεννιούνται» και δημιουργικές ιδέες και κάποιοι δεν διστάζουν να ρισκάρουν. Ακριβώς όπως έκανε η κ. Κένμπε¨ι¨κ Σαμπίν, ιδιοκτήτρια του καταστήματος, Kilo-shop.Athens, στο μοναστηράκι.

Η κ. Σαμπίν που κατάγεται απο την Ολλανδία, μένει στην Ελλάδα και είναι παντρεμένη με τρία παιδιά. Με τον σύζυγό της διατηρεί εδώ και χρόνια ένα μαγαζί με αυθεντικά στρατιωτικά είδη στο Άργος όπου και διαμένει και η ιδέα για το μαγαζί όπου ο πελάτης θα αγοράζει ρούχα με το κιλό τριγύριζε στο μυαλό της εδώ και τρία χρόνια που το άκουσμα της κρίσης είχε αρχίσει να κάνει δειλά τα πρώτα του βήματα. Όπως η ίδια λέει στα Παραπολιτικά « από την παιδική μου ηλικία με θυμάμαι να βοηθάω τους γονείς μου που ασχολούνταν με το εμπόριο χονδρικής σε ρούχα.. Να φανταστείτε η μητέρα μου ήταν η πρώτη που έφερε ένα container με αμερικάνικα ρούχα vintage πρίν απο πολλά χρόνια στην Ολλανδία που μέναμε». Έχοντας γνωριμίες λοιπόν 40 ετών από τους γονείς της και κάτοικος Άργους απο το 1989 που ήρθε στην  Ελλάδα, παίρνει την μεγάλη απόφαση και με την στήριξη της οικογένειάς της έρχεται στην Αθήνα και ανοίγει,παράλληλα με το μαγαζί που διατηρεί με τον σύζυγό της στο Άργος, στις 14 Απριλίου το πρώτο Κilo-shop.Athens, που έδρα του έχει το Παρίσι.
Διαθέτοντας ρούχα vintage 40 ετών, casual ρούχα,τζην πολύ γνωστών επωνυμιών, παπούτσια, τσάντες αξεσουάρ, κοσμήματα και πολλά κομμάτια διαφορετικών δεκαετιών αλλά και νυφικά ρομαντικού στύλ, ο πελάτης έχει την δυνατότητα να επισκεφτει το συγκεκριμένο μαγαζί και να κάνει τις αγορές του ξοδεύοντας πολύ λίγα χρήματα συγκριτικά με αυτά που θα ξόδευε σε άλλη περίπτωση. Ας δούμε λοιπόν πως γίνεται η διαδικασία η οποία είναι διαφορετική απ’ότι έχουμε συνηθίσει και ταυτόχρονα πολύ πρωτότυπη..
Ο πελάτης λοιπόν που θα επισκεφτεί το συγκεκριμένο μαγαζί θα δεί σε όλα τα ρούχα και τα υπόλοιπα αξεσουάρ οτι υπάρχουν καρτελάκια με αναγραφόμενες τιμές που ξεκινούν απο 25e και φτάνουν μέχρι και 65e, με την διαφορά όμως οτι οι τιμές έχουν να κάνουν με το κιλό. Αφού λοιπόν επιλέξει το κομμάτι που του αρέσει, σε μία απο τις ζυγαριές του μαγαζιού μπορεί πληκτρολογώντας την τιμή του κιλού να ζυγίσει το ρούχο και να υπολογίσει τα χρήματά του ώστε να προχωρήσει σε περαιτέρω αγορές. Η ιδιοκτήτρια του μαγαζιού μάλιστα για να κατανοήσουμε και την εξοικονόμηση χρημάτων που γίνεται, μιας και οι εποχές είναι πολύ δύσκολες, μας δίνει παραδείγματα με νούμερα για να διαπιστώσουμε και οι ίδιοι τα οφέλη της ζυγαριάς.. « Αν ένας πελάτης θέλει να αγοράσει ένα φουλάρι που ζυγίζει 85 γρ, θα πληρώσει 2 e, αν για παράδειγμα θέλει ένα τζην Levis το οποίο ζυγίζει 700 γρ τότε το ποσό που θα πληρώσει θα είναι 17e και αναφερόμαστε πάντα σε γνήσια προιόντα.Το βάρος και το νούμερο του προιόντος δηλαδή σε συνδυασμό και με την τιμή του κιλού, βγάζει το τελικό ποσό που σίγουρα αποτελεί λύση τη σημερινή μέρα, που ο καθένας μετράει μέχρι και το τελευταίο κέρμα που έχει στην τσέπη του.» Η διαδικασία θα μπορούσε να πεί κανείς εκτός των άλλων οτι είναι και διασκεδαστική και για να μη γίνονται τυχόν λάθη αλλά και για να υπάρχει σωστή επιλογή, η ίδια έχει επιλέξει το προσωπικό που εργάζεται στο συγκεριμένο μαγαζί να απαρτίζεται απο στυλίστες, fashion-bloggers και designers.
Μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα απο την ημέρα της λειτουργίας του, έχει καταφέρει να αποκτήσει φανατικούς πελάτες όλων των ηλικιών, ξεκινώντας απο μαμάδες που ψωνίζουν για τα παιδάκια τους, φτάνωντας μέχρι και άτομα 70 ετών που δεν διστάζουν να έρθουν απο διάφορες περιοχές προκειμένου να αγοράσουν φτηνά αλλά ποιοτικά ρούχα. « Έχω πελάτες που έρχονται απο το Λαγονήσι, το Κρυονέρι και απο άλλα μέρη μακρινά όπως είναι και η Καβάλα, γιατί ξέρουν οτι θα ψωνίσουν πολύ οικονομικά, μοναδικά κομμάτια. Και αυτό το λέω γιατι μπορεί οι τιμές να είναι χαμηλές λόγω του ότι μετριούνται με το κιλό, είναι σημαντικό όμως οτι ο πελάτης δεν θα πάρει μαιμού προιόν,οι ποιότητες είναι πολύ προσεγμένες γι’ αυτό μας επιλέγουν και γιατροί, δικηγόροι, άτομα δηλαδή που θέλουν να έχουν και μια πιο προσεγμένη εμφάνιση. Απόδειξη το γεγονός οτι τα ρούχα γίνονται εισαγωγή απο το Παρίσι που τα έισάγει με τη σειρά του απο Ευρώπη και Αμερική. »
Παρόλο που το ωράριο του καταστήματος είναι αυστηρό, μιας και είναι ανοιχτό επτά ημέρες την εβδομάδα απο τις 10 το πρωί μέχρι της οκτώμιση το βράδυ και παρόλο το γεγονός οτι βρίσκεται μακριά απο την οικογένειά της, η κ. Σαμπίν παίρνει δύναμη απο την ανταπόκριση του κόσμου και χαίρεται όταν ακούει δια στόματος πελατών της οτι αυτό το μαγαζί ήταν κάτι που έλειπε.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου