Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

EKTAKTO ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ

Το έκτακτο δελτίο εκδόθηκε από την ΕΜΥ και προβλέπονται καταιγίδες, χαλάζι και ισχυροί άνεμοι!
- Ποιές περιοχές θα πληγούν από την καλοκαιρινή κακοκαιρία
- Αναμένεται και πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα δυτικά και βόρεια
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Καταιγίδες, χαλάζι και ισχυροί άνεμοι θα επικρατήσουν σε πολλές περιοχές της Ελλάδας το Σαββατοκύριακο, το οποίο είναι και αυτό που φεύγουν παραδοσιακά οι πρώτοι αδειούχοι για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

KOYΡΕΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΤΩ ΑΠΌ 100.000 ΕΥΡΩ;

Της Δήμητρας Καδδά

Τα καλά νέα είναι ότι σήμερα στις 2 περίπου τα ξημερώματα, οι υπουργοί Οικονομικών, συμφώνησαν τελικά για τους όρους άμεσης ανακεφαλαιοποίησης και διάσωσης των τραπεζών από το ESM. Στην απόφαση μάλιστα διατηρείται η συμφωνία της προηγούμενης Παρασκευής για την δυνατότητα αναδρομικότητας στην άμεση ανακεφαλαιοποίηση για κράτη όπως η Ελλάδα και η Ιρλανδία: όταν τεθεί σε ισχύ η οδηγία να μπορεί να αποφασιστεί κατά περίπτωση η χρήση του μέτρου που θα προσέφερε κάποια ελάφρυνση του χρέους στην Ελλάδα.

Το «κακό» νέο είναι ότι στα ψιλά γράμματα της συμφωνίας που χθες επιτεύχθηκε, σύμφωνα με κοινοτικούς κύκλους, υπάρχει ένα παράθυρο: Αυτό της μη διασφάλισης ακόμη και των καταθετών που θεωρούνται ως διασφαλισμένοι, δηλαδή όσων έχουν ποσό κάτω των 100.000 ευρώ.

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Η ΚΡΙΣΗ ΔΙΝΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ




Τα επαγγέλματα που επανέρχονται στο προσκήνιο και οι δυναμικές ευκαιρίες που δημιουργούνται  

Της Χριστίνας Διαμαντοπούλου

(
christina.diamantopoulou@gmail.com)




Τα νέα δεδομένα και οι συνήθειες που διαμορφώνει η διάρκεια και η ένταση της κρίσης μεταμορφώνει την αγορά εργασίας. Επαγγέλματα ξεχασμένα ή άλλα τα οποία  ήταν σε φθίνουσα πορεία δεκαετιών επανέρχονται με δραματικό τρόπο στο προσκήνιο και οι  τεχνίτες των επισκευών  ξαναγίνονται επαγγελματικοί πρωταγωνιστές. Και δεν είναι μόνο αυτό αλλά στον καθημερινό αγώνα για την κάλυψη των αναγκών της κατανάλωσης ανθούν πλέον νέα  επαγγέλματα σε μια προσπάθεια  εξεύρεσης νέων αποδοτικών μοντέλων επενδύσεων.
 Επαγγέλματα που... ξανάνθισαν!
Τις τελευταίες δεκαετίες, υπήρξαν παραδοσιακές εργασίες οι οποίες είχαν μαραζώσει και έτειναν να εξαφανιστούν. Άνθρωποι οι οποίοι την περίοδο των «παχιών αγελάδων» έβλεπαν το εισόδημά τους να μειώνεται και την τέχνη τους να αργοπεθαίνει, με την κρίση ανακάμπτουν και επιστρέφουν δυναμικά. Όπως το επάγγελμα του τσαγκάρη και της μοδίστρας. «Πολλές φορές μπορεί να μην άνοιγα καν το μαγαζί γιατί δεν είχα κάποια παραγγελία να ετοιμάσω», επισημαίνει στα Παραπολιτικά ο κ. Νίκος,  τσαγκάρης στην Καλλιθέα  «Τώρα πλέον οι παραγγελίες είναι δεκάδες, αλλά και πάλι ο κόσμος προσφεύγει στις πιο οικονομικές λύσεις. Ακόμη και στην επιδιόρθωση της σόλας για παράδειγμα, θα προτιμήσει το πιο φτηνό υλικό για να του κοστίσει λιγότερο», προσθέτει.

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

ΑΥΞΗΣΕΙΣ-ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΑΚΡΙΒΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ




Μειώνουν την φαρμακευτική δαπάνη αλλά αυξάνουν τον τζίρο των εταιρειών
ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΑΡΓΥΡΟΥ
Νέος γύρος επιχειρηματικών παιγνιδιών σε έναν επικίνδυνο  πόλεμο με θύματα  τους ασφαλισμένους  καταγράφεται τις τελευταίες εβδομάδες στο  ευαίσθητο χώρο της Υγείας. Πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκαν σημαντικές αυξήσεις για 69 νοσοκομειακά φάρμακα που δίνονται από τους γιατρούς σε πολύ σοβαρές παθήσεις όπως νεοπλασίες, λευχαιμία ή πνευμονική υπέρταση. Γεγονός που προκαλεί αίσθηση και αναπάντητα ερωτήματα  καθώς είναι γνωστή η εμμονή και οι συνεχείς παροτρύνσεις  της τρόικας για το σημαντικό περιορισμό της φαρμακευτικής δαπάνης  ενώ παράλληλα και το Υπουργείο Υγείας δίνει καθημερινά σκληρή μάχη για να ρίξει το κόστος  στα νοσοκομεία με κάθε τρόπο.  

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ




Κίνδυνος  να χαθούν ζωές τουριστών από τα μεγάλα κενά στα κέντρα υγείας των νησιών

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΑΡΓΥΡΟΥ
Μπορεί  οι εμπλεκόμενοι στο χώρο του τουρισμού να πανηγυρίζουν για την επερχόμενη άφιξη-ρεκόρ  18 εκατομμυρίων τουριστών στην Ελλάδα τους επόμενους μήνες, που δημιουργεί μια ανάσα αισιοδοξίας στην οικονομία, ωστόσο  την ίδια ώρα προκαλεί «απογοήτευση» και έντονη ανησυχία στο Υπουργείο Υγείας καθώς πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση στην ανοικτή πληγή των δεκάδων κέντρων υγείας.
 Στις περισσότερες τουριστικές περιοχές και ειδικότερα στα απομακρυσμένα νησιά τα κέντρα υγείας πλέον υπολειτουργούν  καθώς έχουν αποψιλωθεί από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό  και η καθημερινή λειτουργία τους εξαρτάται ουσιαστικά από έναν-δύο γιατρούς . Συχνά –πυκνά οι γιατροί αυτοί πρέπει να δώσουν βοήθεια και στο κοντινό νοσοκομείο  στις εφημερίες δημιουργώντας ένα απίστευτο αδιέξοδο για τις επόμενες εβδομάδες. Χρονικό διάστημα  όπου αναμένεται σε πολλές περιπτώσεις να πενταπλασιαστεί ο πληθυσμός της περιοχής και θα κληθεί το προσωπικό να σηκώσει το βαρύ φορτίο βάζοντας -λόγω συνθηκών- ακόμη και σε κίνδυνο ανυποψίαστους ασθενείς . Στο αρμόδιο υπουργείο έχει σημάνει συναγερμός καθώς η κατάσταση δεν είναι άγνωστη ενώ ποντάρουν στις επικείμενες προσλήψεις ιατρικού προσωπικού. Σύμφωνα με τις εξαγγελίες του υπουργείου σύντομα θα ενισχυθούν με 160 μόνιμους γιατρούς και 800 επικουρικούς Κέντρα Υγείας και νοσοκομεία κυρίως στα νησιά του Αιγαίου. Η καθυστέρηση αποδίδεται στην χρονοβόρα διαδικασία έγκρισης από το Υπουργείο Οικονομικών.  Ωστόσο ακόμη και με αυτό το τρόπο ουδείς  μπορεί  να ξεκαθαρίσει με σαφήνεια πότε και πως θα καλυφθούν τα μεγάλα κενά του προσωπικού ώστε τα κέντρα υγείας να επιτελέσουν το ρόλο τους και να μην είναι απλά διακομιστές ασθενών στις μεγαλύτερες υγειονομικές μονάδες.

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

ΨΑΡΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕΣΩ INTERNET



“Ψαρεύοντας” μέσω Internet

ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΕΝΕΖΛΥ
Πριν λίγα χρόνια αποτελούσε το σατυρικό, έως φανταστικό περιεχόμενο μια διαφήμισης  τηλεφωνικής εταιρείας  όπου ο βρετανός  πελάτης ζητούσε on line εξειδικευμένες παραγγελίες ψαριών από τους Ελληνες ψαράδες. Σήμερα η τακτική αυτή είναι πραγματικότητα για όλη την Ελλάδα. Με ένα μόνο click να μπορεί  κάποιος να εξοικονομήσει  χρόνο,  καθώς  μέσα σε λίγη ώρα θα είναι  στην πόρτα του τα καλύτερα φρέσκα ψάρια. Έτοιμα, καθαρισμένα, ακριβώς όπως τα θέλει. Η δυνατότητα αυτή  αποτελεί μια σημαντική εξυπηρέτηση για τη νοικοκυρά και μπορεί πλέον να πραγματοποιηθεί με την βοήθεια  του διαδικτύου.

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

BLOGGER ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ





 Έλληνας της Γερμανίας που φροντίζει μέσα απο blog του να ενημερώνει για την πραγματικότητα και τις καινοτομίες της Ελλάδας..


          THΣ ΜΑΡΙΑΣ ΕΝΕΖΛΥ
Τεμπέληδες, απατεώνες, πονηροί και πολλοί ακόμα ήταν οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιούσαν στο εξωτερικό για να περιγράψουν τους Έλληνες, όταν η χώρα αποτελούσε το πρώτο θέμα συζήτησης  όταν η κρίση άρχιζε να γίνεται αισθητή. Το έντονο κλίμα αρνητισμού  που επικράτησε έπληξε καίρια  την εικόνα της χώρας  ενώ τα αρνητικά σχόλια διαδέχονταν το ένα το άλλο.
Αργά αλλά σταθερά  κυριάρχησε η  παραπληροφόρηση μέσα από δημοσιεύματα και διαστρεβλώσεις της καθημερινότητας  με αποτέλεσμα και με ευθύνη μεγάλου μέρους  και των εγχώριων μέσων ενημέρωσης να δημιουργηθεί η εικόνα μιας  πλασματικής πραγματικότητας που επηρέασε  καταλυτικά τις αποφάσεις των εταίρων όσο  και τη στάση της κοινής γνώμης
 Κινδυνολογία, υπερβολή, υπερμεγένθυνση γεγονότων, αποκαλύψεις με δόλο, εκδικητικότητα  αποτελούσαν μέρος των  συζητήσεων, που  αναπαράγαμε ενισχύοντας, άθελά μας, την  εικόνα που είχε σχηματίσει η υπόλοιπη Ευρώπη και όχι μόνο. Σε αυτή την  παραπληροφόρηση χωρίς  όρια κάποιοι μπήκαν  στην διαδικασία του απολογισμού και της αντίδρασης.

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΜΕ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΔΗΜΑΡ



Tα ψηφοδέλτια του κόμματος  βασική «δεξαμενή» για την αποκατάσταση στελεχών στο δημόσιο.

ΤΟΥ ΧΑΡΗ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Στο καλύτερο διαβατήριο για έναν διορισμό στο δημόσιο εξελίσσονται σταδιακά τα ψηφοδέλτια της Δημοκρατικής Αριστεράς. Όλο και περισσότερα κομματικά στελέχη ή ακόμη και οι συγγενείς τους βρίσκουν τον επαγγελματικό τους «δρόμο» για μια θέση ευθύνης σε μια εποχή που η ανεργία  καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο αποτελώντας το μεγαλύτερο πολιτικό και κοινωνικό εφιάλτη. Αίσθηση  προκαλεί  μάλιστα το γεγονός πως η συγκεκριμένη  πρακτική  των κομμάτων εξουσίας δηλαδή  η αξιοποίηση  πολιτευτών σε διοικήσεις οργανισμών ήταν εκείνη για την οποία δέχτηκε δριμύτατη κριτική το πολιτικό σύστημα .  
Το εναρκτήριο λάκτισμα στον αγώνα δρόμου των διορισμών έγινε με την Υφυπουργό Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη. Πρόσωπο που δεν ήταν ευρύτερα γνωστό,  μπήκε στη κυβέρνηση ως τεχνοκράτης έπειτα από πρόταση της Αγ Κωνσταντίνου. Σύμφωνα με τους άσπονδους φίλους της ο βασικός άξονας  για την επιλογή της -πέρα από τα αδιαμφισβήτητα  προσόντα της-, ήταν η συμμετοχή του αδελφού της και δυναμικού μέλους της Κ.Ε. Γιάννη Σκοπούλη στο ψηφοδέλτιο των Ιωαννίνων. 

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

ΑΚΙΝΗΤΑ: ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΝΤΕΧΟΥΝ

Με περίπου 250.000 διαμερίσματα απούλητα οι ελάχιστοι εργολάβοι οικοδομών που παραμένουν σε λειτουργία φοβούνται πως δεν θα αποφύγουν το λουκέτο από το νέο έτος, όταν κληθούν να πληρώσουν το νέο φόρο ακινήτων.
Γι' αυτό πολλοί κατασκευαστές φοβούνται πως αν δεν υπάρχει κάποια πρόβλεψη για ειδική μεταχείριση του μεγάλου αποθέματος διαμερισμάτων, οι τιμές μπορεί να παρουσιάσουν μεγάλη υποχώρηση τους επόμενους μήνες.
Μέχρι τώρα τα μη ηλεκτροδοτούμενα διαμερίσματα εξαιρούνταν από το περίφημο «χαράτσι» που πλήρωναν οι φορολογούμενοι μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ. Ο νέος φόρος, με βάση τα σενάρια που κυκλοφορούν, θα επιβάλλεται, όμως, επί όλων των ακινήτων, με μειωμένους συντελεστές για ελάχιστες κατηγορίες όπως π.χ. οι αγρότες.

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

EΘΕΛΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΟΥΝ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

Ουσιαστικά πρόκειται για ακόμη ένα πρόγραμμα εθελούσιας αποχώρησης από το Δημόσιο υπαλλήλων που είναι κοντά στη σύνταξη και που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα μέσα στους επόμενους έξι μήνες.

Το πρόγραμμα μαι αυτή τη φορά θα αφορά κυρίως στη διευκόλυνση για εξαγορά πλασματικών ετών.

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΙΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ-ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ


Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

ΑΝΘΡΑΚΕΣ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΟΔΗΓΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΣΕ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ

H δόση μας θα περιοριστεί σε χαμηλότερα επίπεδα για τέσσερα χρόνια. Και αυτό δεν θα ισχύσει για όλους. Μόνο για όσους πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις. Αυτό όμως που θα γλιτώσουμε κατά τη διάρκεια της τετραετίας θα το πληρώσουμε και μάλιστα με το παραπάνω μόλις τελειώσει αυτή η 4ετία. Δείτε δύο αναλυτικά παραδείγματα που ετοίμασε το fpress.gr για να καταλάβετε τι ακριβώς θα συμβεί με το στεγαστικό σας.
Δεν στεκόμαστε καθόλου στις προϋποθέσεις που κατά πάσα πιθανότητα θα σας πετάξουν εκτός ρύθμισης. (αυτές τις προϋποθέσεις άλλωστε μπορείτε να τις δείτε εδώ και να αντιληφθείτε με μια ματιά πόσο απαιτητικό είναι το νομοσχέδιο που έφτασε στη Βουλή). Πάμε κατευθείαν στο δια ταύτα. Τι πληρώνετε μέχρι σήμερα και τι θα πληρώνετε μόλις μπείτε στη ρύθμιση.

ΑΝΑΒΡΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΧΩΡΙΣ ΑΝΕΡΓΙΑ



 
Ένα χωριό πρότυπο χωρίς κρίση και 0% ανεργία

Οι 500 κάτοικοι ζουν  στο πιο «πλούσιο» χωριό και μοιράζονται μαζί μας το μυστικό της επιτυχίας τους


ΤΗΣ ΣΤΕΛΛΑΣ ΝΟΒΑΚΗ

Πριν 16 χρόνια η Ανάβρα ήταν απλά ένα ακόμη απομακρυσμένο χωριό της Μαγνησίας, όπου λίγοι κάτοικοι και πολλά ζώα συμβίωναν σε ένα ερειπωμένο και εγκαταλελειμμένο τόπο. Λίγα χρόνια μετά, κατάφερε  όχι μόνο να σταθεί όρθιο, αλλά και να γίνει ένα χωριό- πρότυπο για την  ανάπτυξη  σε όλη την Ευρώπη. Κρατικά κανάλια κάθε ευρωπαϊκής χώρας, αλλά και επισκέπτες τόσο από την Ευρώπη όσο και από την Ελλάδα, έχουν επισκεφθεί το χωριό για να καταγράψουν και να «κλέψουν» το μυστικό της ανάπτυξης  ή έστω για να δουν ζωντανά όσα θαυμαστά ακούν και διαβάζουν.
Η Ανάβρα, ζει εδώ και χρόνια  το θαύμα της ανάπτυξης, και συνεχίζει ακόμη και εν μέσω κρίσης να απασχολεί και να προωθείται ως πρότυπο λειτουργίας και οικονομικής ανάπτυξης, αφού είναι η μόνη περιοχή της Ελλάδας που σημειώνει αρνητικά ρεκόρ σε ανεργία και κρίση. Σε υψόμετρο 1000 μέτρων οι 500 μόνιμοι κάτοικοι, είναι όλοι κτηνοτρόφοι με σύγχρονες και οργανωμένες κτηνοτροφικές ομάδες και με ετήσιο εισόδημα από 30.000 έως 100.000 ευρώ το χρόνο, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των κατοίκων δεν ξεπερνά τα 40 έτη.

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

ΤΑ «ΠΑΡΑΜΑΓΑΖΑ» ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ




Μπίζνες για εύκολα λεφτά σε δημόσια ιδρύματα 

ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΒΛΑΧΟΥΤΣΑΚΟΥ

Τοίχους, πίνακες ανακοινώσεων, τηλεφωνικούς θαλάμους, καθρέφτες ανελκυστήρων, χώρους υποδοχής αλλά και... κομοδίνα ασθενών χρησιμοποιούν οι κάθε είδους επαγγελματίες για να διαφημίσουν με ειδικά φυλλάδια  τις «ανέσεις» και τα προιόντα που ενοικιάζουν έναντι αδρής αμοιβής μετατρέποντας τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας σε ιδιωτικές κερδοφόρες επιχειρήσεις με μηδαμινό κόστος. Βέβαια οι επιτήδειοι πάντα προτάσσουν την διευκόλυνση και την εξυπηρέτηση του ταλαιπωρημένου ασθενή όταν οι διοικήσεις των νοσοκομείων τους ζητούν να περιορίσουν τις παράτυπες δραστηριότητες τους.